Richtlijnen bij het plaatsen van epdm folie

RICHTLIJNEN EN TIPS VOOR DOE HET ZELVERS BIJ PLAATSING VAN EEN 3D EPDM VIJVERFOLIE OP MAAT

  1. Vooraleer u de randbevestiging plaatst of doorvoeren plaatst, dient u de epdm folie te laten aanpassen aan de nieuwe vorm. De folie is opgerold na fabrikage voor transport en dient zich opnieuw aan te passen. Deze aanpassing gaat sneller in de zomer dan in de winter. Door de druk van het water krijgt de epdm zijn werkelijke vorm.
  2. U vult de vijver onmiddellijk na plaatsing met water, ongeveer 5 cm en borstelt met een zachte borstel de eventuele vouwen eruit. Nadien vult u aansluitend de vijver verder tot laarshoogte zodoende u nadien nog in de vijver kan werken.
  3. Vooraleer u de filterzone met lava vult van uw vijver of zwemvijver  dient u minimum een week het waterpeil in het oog te houden. Dit houdt in dat u met een krijtje een streepje plaatst net boven de waterlijn en in een emmer met water ter controle en ter vergelijking. Water verdampt ook sneller bij hogere temperaturen. Bemerkt u dat er zich na een week er  géén watervermindering zich voordoet, dan kan u de filterzone vullen met lava. Opgelet voorzichtigheid is hier geboden. Vermijdt scherpe voorwerpen zoals spade en schop. Meer details vindt u op onze pagina vijvers.
  4. Na het plaatsen van uw randwerking kunt u nu de vijver nog bijvullen en er volop van genieten.
  5. In de zomer is het mogelijk dat u vaker de vijver dient bij te vullen door verdamping. Dit is normaal.
  6. Bij vragen, contacteer ons steeds op voorhand vooraleer u iets onderneemt. Wij staan graag  en vrijblijvend ter uw beschikking

 

Contacteer ons